psikoloji forum
   Bülent Budak     Füsun Budak     Messenger Danışma      Telefon Danışma        E-Mail Danışma
                                       Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak             Uzm.Psikolog Füsun Budak        psikoloji       psikoloji       psikoloji     psikoloji         
  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

Uzm.Psikolog Füsun Budak
 BB Psikolojik Danışmanlık Forumu | UZMAN BÖLÜMÜ | Uzm.Psikolog Füsun Budak
Mesaj icon Konu: Farkedilmeyen Çığlık... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Uzm.Psik.Füsun
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 693

Alıntı Uzm.Psik.Füsun Cevaplabullet Konu: Farkedilmeyen Çığlık...
    Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2009 Saat 13:01

Sıcağın kasıp kavurduğu bir yaz günüydü. Sıcağın etkisiyle elini, kolunu kaldıramayacak kadar pelteleşmiş vücuduyla bir yere yığılıp kalmıştı. Gerçekten sıcağın etkisi miydi, yoksa onu bu hale getiren biraz önce duyduğu cümleler miydi? Her ne olursa olsun kendinde ne düşünebilecek, ne de hareket edebilecek enerjiyi bulmakta güçlük çekiyordu. Dayanılmaz bir durumdu. Ne yapacaktı? Öylesine karışık, bir o kadar öylesine basit bir durumdu bu yaşadığı… Korkuyordu, belki kendinden belki de yaşayacaklarından. Aslında her şey çok anlaşılır bir biçimdeydi ama o kabul etmekte zorlanıyordu. Bir an olduğu yerden kalktı son enerji kırıntılarıyla… Kocası artık devam edemeyeceğini, bu evlilikten sıkıldığını söylüyordu. Bu cümleler bir uğultu gibi kulaklarını tırmalıyordu. Bu sabah sanki bir rüya görüyordu hatta rüyadan da öte kabustu bu yaşadıkları… Midesine adeta bir yumruk yemiş gibi hissediyordu. Boğazına düğümlenen ve konuşmasına engel olan o şeye ne demeliydi. Biliyordu konuşsa sesi titreyecek ve onun karşısında hiçbir şey söyleyemeden ağlamaya başlayacaktı.  

Bu olayın yaşanacağı sinyalleri aylar öncesinde başlamıştı. Neden umursamaz davranmış, niye görmezden gelmişti? Kendine kızdı. Oysa artık birbirleri ile konuşamaz ve birlikte hareket edemez hale gelmişlerdi. Kocası konuşmak istediğini söylediğinde, hep bir işi oluyordu. Bir iki her seferinde onun yakarışlarını duymak istememişti ya da duymaktan kaçmıştı. Bir yandan da çocukların istekleri, iş, güç inanılmaz bir şekilde zamana yetişemiyordu. Hele ilk çocuk olduktan sonra bütün ilgisini ona vermişti. Yanlış bir şey yapmamak, onu en iyi şekilde yetiştirmek için her şeyi yapmıştı. Ardından ikinci çocuk olunca eşiyle aralarındaki mesafe daha da artmıştı. Onunda zaten işleri çok yoğundu, sabah akşam demeden koşuşturuyor ve hatta kimi zamanda eve gelmiyordu. Birbirlerini dinlemiyorlardı. Eskisi kadar tartışmıyorlardı bile… Sanki bir evin içinde iki yabancı gibilerdi. Onları birbirleri ile oturmaya zorlayan çocuklardı. Şimdi düşününce bunu daha iyi anlıyordu.

Biliyordu bunu yaşayacağını. Anlamıştı bundan kaçamayacağını. Belki terk etme cesaretini bulamamıştı kendinde. Ama kocası artık dayanamamış ve bu işin böyle devam etmesini istemiyordu. Mücadele etmek istemiyordu. Onunla tanıştıkları ilk günü hatırladı bir an. Gözünün önünden bir film şeridi gibi geçti yaşadıkları. Görür görmez aşık olmuşlardı birbirlerine… Hatta birbirleri ile evlenmek için nasıl da acele etmişlerdi. Aileleri karşı çıkmalarına rağmen onları dinlememişlerdi. Birlikte el ele verip, onları ikna etmişlerdi. Bir yandan üniversiteye devam edip, bir yandan da çalışmaya başlamışlardı. Ne sıkıntılı günler yaşamışlardı ama birlikte her sıkıntıyı aşmayı başarmışlardı. Ama şimdi bu sıkıntıyı aşamamışlardı ve aşmak için çaba da göstermek istemiyorlardı. Tamda her şeyi yoluna koymuş iken her şey alt üst olmuştu. Birbirlerine en kötü şartlarda bile saygılı davranmışlardı. Ama biraz daha birlikte zaman geçirirlerse biliyorlardı ki saygıyı da kaybedeceklerdi. Sevgi devam ediyor muydu o da bilinmez?

Bir an çevresindeki insanları düşündü. Ne diyeceklerdi? Endişe kapladı yüreğini, beynini. Ya çocuklar onlara ne cevap vereceklerdi? Düşünmesi bile kalbini sıkıştırdı bir an. Bir de tabii bu kadar alıştığı bir düzeni değiştirmek zorunda kalacaktı. Her şey böylesine alışmış bir şekilde devam ederken, bilinmezlik belirmişti. Tek başına kalacaktı. Yatağında yalnız yatacaktı. Oysa zaten yıllardır yalnız yatıyordu. Birbirlerine dokunmayalı çok zaman geçmişti. Bunları fark etmek istemeyip, yaşamlarına devam etmişlerdi. Bu konuşma açıkçası çok acıtmıştı canını ama bir yandan da farkına varmıştı pek çok şeyin. Biliyordu ne yapması gerektiğini, biliyordu nasıl baş edebileceğini!..

Evet pek çok insan evliliğinde yaşıyor buna benzer sorunlar. Görmezden ve duymazdan geliyor atılan çığlıkları… Çığlık büyüyüp koca bir feryada dönüştüğünde farkına varıyor pek çok şeyin. Sizde kendinizi ve evliliğinizi gözden geçirin, ufak çığlıkları dikkate alın ve mücadele edin şimdiden… Her şey tükenip bittikten düzeltmek çok zor bazı şeyleri.

IP
selvi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 369

Alıntı selvi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2009 Saat 13:18
Çok güzel bir yazı teşekkürler Füsun Hanım.Peki biz herşeyin farkındayız fakat karşımızdaki insanın umrunda değilse ne yapmalıyız.
IP
asengoz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 65

Alıntı asengoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2009 Saat 13:28
bugün 2. evlilik yıl dönümümüz, ve dün akşam yine çok basit bişeyden tartıştık.. artık bait bile denmeyecek kadar küçük şeylerden birbirimize ağır laflar ediyoruz.. sebebi mi? her şey çok güzelken eşimin ailesi benimle çok uğraştı.. ve ben olanları unutamadım.. şimdi mi? şimdi hiç bişey olmamış gibi davranıyorlar, ama biz birbirimizde açtığımız yaraları saramadık.. hep yalvardım, gerek tatlı tatlı gerekse sert konuştum eşimle gidelim 600 lira veremiyomuyuz dedim ama nafile.. göze alamadı.. ikimizde çalışıyorken ve çok güzel bir evlilik yapmışken, birbirimizi seviyorken mutluyken bunu korumalıydık.. korumalıydı eşim.. hep ailesini kırmaktan çekindi bunu kendine bile itiraf edemedi.. bazende susarak tepki verdim.. ne sesli ne sessiz çığlıklarımı duymadı eşim.. şimdi 26 yaşında hayata küsmüş durumdayım.. üstelik.. üstelik hamileyim.. üstüne birde babam kan kanseri.. 2 senedir çok çektim bu insanlardan.. hepsi eşim olacak insanın yüzünden.. malesef füsun hanım, sessiz çığlıkları duymuyorlar bazen.. aldırmıyorlar, karım eziliyor, üzülüyor oysa suçu ne? beni sevmek mi? demiyorlar.. evlendikten sonra sizi sanırım umursamıyorlar.. herkese teşekkürler..
biz sadece mutlu olmayı dilemiştik..
IP
selvi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı selvi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2009 Saat 13:40
Merhaba "asengoz" öncelikle evlilik yıl dönümünüzü kutluyorum.İnşallah bundan sonraki hayatında mutluluk seninle olsun.Sorununa gelince malesef ki ailelerin evlilikte çok büyük etkisi oluyor.Eğerki sizin evliliğiniz de sadece aileyle ilgili sorun varsa senden ricam bu çözülebilir bir şey takmamaya bak üzülme ne kadar üzerine gidersen o kadar ailesinin üstüne düşecektir.Yaşamış olduğum için çok iyi biliyorum.Ben ne yaptım diye sorarsan hiçbirşey artık umursamıyorum.Ama benim evliliğimde başka sorunlar olduğu için artık aile sorunları bana küçücük geliyor.Sende umursama ama saygısızlık ta yapma bende çok takıyordum önceleri sadece onlara karşı seviyeli ve saygılı ol yeter gerisini bırak gitsin.Bak bide hamilesin çocuğuna yazık stresli bir hamilelik geçirmemeye bak.Allah tamamına erdirsin.İnşallah bu bebeğiniz yuvanıza huzur mutluluk getirsin.Kendine iyi bak.
IP
asengoz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 65

Alıntı asengoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2009 Saat 13:56
teşekkür ederim selvi, ama aile sorunlarıyla başlamış ve artık bize yüklenmiş sorunlar silsilesi diyelim.. soğuduk birbirimizden.. soğudum ondan..
biz sadece mutlu olmayı dilemiştik..
IP
oğlumiçin
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 49

Alıntı oğlumiçin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2009 Saat 14:29
merhaba asengoz bende selviye katılıyorum.bende eşiminailesinden çok çektim ve aynı senin gibi eşim ailesinin yanında oldu hep.evliliğimiizin ilk yılları böyle geçti.ben o zmanlar eşimi çok seviyordum ama mutlu olamadık.bu sebepten.ama selvini dediği gibi şimdiki yaşadıklarım o sıkıntıları çok hafif bıraktı.bizde soğuduk.konuşmak bile gelmiyordu içimizden.hiçbir paylaşım kalmamıştı aramızda.benim çığlıklarım sessiz değil sesliydi.kırıcı sözler ufacık bir meseleden doğan büyük problemler.ne oldu?eşim beni aldattı.ben ayrılacaktım kararlıydım.tek korkum çocuğu yalnız büyütmekti.günlerce uğraştı benle.yalvardı ağladı.düzeleceğim dedi.iyi bir eş olacağım dedi.2 aydır dedişğini yapıyordu.ama o da yavaş yavaş azalıyor artık.ben bitirilmesi gereken bir evliliğin devamı için uğraşıyorum.kendi hatalarımda var elbet.bunlarında farkındayım.ama hangi hata aldatılmayı meşru kılar ki? sana tavsiyem.benim zamanında yapamadığını yap.ağızdan çuıkan lafın dönüşü yok.kalp kırılıyo.içinden gelmese bile.sevgi gösterisi yap.ve eşinin tarafında ol.onu destekle.onlar bir çocuk gibiler.çocuk eğitir gibi kocanı eğitebilirsin.hemde o farketmeden.evlilik yıldönümünüzü kutlarım.yeni başlangıçlara vesile olsun mutlu bir yuvaya.
IP
bilge
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1

Alıntı bilge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2009 Saat 17:19
mrh.benim evliliğim 1 yıl bile olmadı daha eşimle gayet isteyerek evlendik ama ilk üç ay içinde bitme noktasına geldi hatta bu okuduğum yazının aynısı bugün başıma geldi . eşimin ailesiyle hiçbir sorunum yok sadece eşimin ailesiyle olan sorunları var ve kendi içinde olan sorunları. eşim ilk üç aydan sonra uyuşmadığımızı tensel uyuşmamızın olduğunu söyledi 6 aydır idare ediyorumm ha bugün düzelir ha yarın düzelir diye. oturup konuşuyorum sorunlarına ortak olmaya çalışıyorum ama olmuyor olmadıda galiba boşanıyorumm arkadaşlarr hernekadar istemesemde
IP
selvi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı selvi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mayıs-2009 Saat 00:07
Eminim ki öyledir asengoz çünkü sorunlar insanı evliliğinden soğutuyor seni çok iyi anlıyorum.Fakat evliliğinin bitmesine ailesi sebep olmamalı bence çoğu evliliklerde eşler eziliyor bu bir gerçek unutmaya çalış hamilesin evliliğini bitirirsen ne olacak karnındaki o yavru onun ne suçu var.Zamanla düzelecek şeyler bunlar eğer ki eşinin başka kötü huyları yoksa....  
IP
uuehg
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 87

Alıntı uuehg Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mayıs-2009 Saat 00:17
arkadaşlar niye bu kadar kötü evlilikler.neden kimse bişey yapmıyor,erkekler niye farketmiyor birçok şeyi ve baştan önlem almıyor?asengoz senin için üzüldüm ve çok iyi anlıyorum seni çünkü aynı şeyleri yaşıyorum.biz artık fazla tartışmıyoruz ama farkedilmeyen çığlıkları duymuyoruz.
GÜNEŞ BİR GÜN BİZİM İÇİN DOĞACAK...
IP
selvi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı selvi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mayıs-2009 Saat 00:32
Neden her insan sevipte mutlu olmak ister ama olmuyor.Hayatımızda o kadar sorunla karşılaşıyoruz ki evliliklerimiz darbe alıyor kim ister böyle olmasını birazda eşlerimiz bizim kadar düşünse belkide bunlar hiç yaşanmayacak ama onların hiç umrunda değil işte bu insanı kahrediyor.
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Saglik ve Tip