psikoloji forum
   Bülent Budak     Füsun Budak     Messenger Danışma      Telefon Danışma        E-Mail Danışma
                                       Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak             Uzm.Psikolog Füsun Budak        psikoloji       psikoloji       psikoloji     psikoloji         
  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

Aşk Nedir?
 BB Psikolojik Danışmanlık Forumu | AŞK VE SEVGİ | Aşk Nedir?
Mesaj icon Konu: Sevgi Bağımlılığı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3
Yazar Mesaj
GarbaGe
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 738

Alıntı GarbaGe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2007 Saat 14:36
çok güzel bir yazıydı firdevs...ama gerçeklikten uzak hayata  pembe gözlüklerle bakan birinin söyleyeceği şeyler bunlar...olması gereken bu tabiki...ama çok zor müthiş bir sabır ve güven gerekiyor bu cümleleri kurabilmek için...sadece senin değil karşındakinin de çaba göstermesi gerekiyor bu sözleri söyleyebilmek için...hani deriz ya sevdiğini özgür bırak seninse zaten yanına dönücektir, dönmezse o hiç senin olmamıştır gibi bişeydi galiba...
IP
Firdevs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 13

Alıntı Firdevs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2007 Saat 17:13
Bunu yapabilmek için kendinizi sevmeniz, onsuz zamanlarınızda kendinizle ilgili bir şeyler yapabilme becerinizin olması yeterli aslında... Bir de hep onunla olacakmış gibi düşünüp ama yarın da ayrılıverecekmiş gibi bir tutum her zaman işe yarıyor... Zor bir psikoloji farkındayım ama bir kere başardınızmı da her şey çok daha rahat oluyor! İnanın!
IP
GarbaGe
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 738

Alıntı GarbaGe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2007 Saat 00:23
haklısın firdevs...bundan sonra bir beraberliğim olursa bu dediklerini hatırlayacam mutlaka...teşekkürlerSmile
IP
passiflora
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 96

Alıntı passiflora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2007 Saat 00:42

Beklentilerimizin gerçekleşmesi belki bizi mutlu edecek ama kabullenemediğimiz şey sevdiğimiz  kadar sevildiğimizi hissedememek. Bunu beklemekte en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum. Sevdiğimizin belkide yarısı kadar sevildiğimizi hissetsek neden boğalım, neden beklentilerimiz olsun. Bu hayatı bir kere yaşıyoruz, silgi kullanmak yok, geriye dönüp de meğer ben hiç sevilmemişim aptalca sevilmeyi beklemişim yazık yıllarıma demek kim ister ki ? Beklentimiz olmasın tamam kabul,o hayatını  dolu dolu ve mutlu yaşarken ondan gelecek sıcacık bir tepki için beklentisiz geçirdiğimiz  günlerin ayların yılların hesabını kim  verecek. Burada önemli olan dürüstlük ve güven. Maalesef karşımızdan bunu tam olarak bulamadığımıza inanıyorum. Sadece çok sevilmenin tadına varan erkekler, sadece ruhları okşandığı için seni sevmiyorum artık burada yollarımız ayrılsın sende  kendine başka yol çiz kendine bir şans daha ver belki benim veremediklerimi bir başkası sana verebilir diyebilme cesaretini gösteremiyorlar. Elde var bir olmak konumunda yaşamak yada sevginizin bazı hesapların çıkarların kurbanı olduğunuzu hissetmek ne kadar acı bunu sevdiği kadar sevilenler anlayamaz. Yaşadığımız bu çağda hele kültürlü kendini yetiştirmiş bayanların olur olmaz beklentileri olduğunu ve karşısındakini bu beklentilerle boğduğunu zannetmiyorum....

IP
sezincik
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 36

Alıntı sezincik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2007 Saat 14:24

Sevgili Pasiflora yazdıklarının hepsini bire bir yaşadım. Yıllarca sevdiğim ve severek evlendiğim eşimin bir gün beni anlayacağı ve benim onu sevdiğim gibi onunda beni seveceği günleri bekledim ve o bahsettiğin küçük hesapların bir kurbanı olduğumu gördüm. Tabi severken insanın bunları görebilmesi zamanını alıyor inanmak istemiyor insan gerçekten çok sevdiği kişinin hesaplarının kurbanı edildiğine...!  Beklentisiz sevmek mümkün ancak bu iki cinsin sevgisinde değil, diğer bütün sevgiler elbetteki beklentisiz olabilir.

IP
miracle
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 296

Alıntı miracle Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasım-2007 Saat 20:34
selam arkadaşlar ve özellikle garbage..uzun süredir giremiyordum..sizleri çok özlemişim..sevmek yada sevilmek tekbaşına olmuyo,biri olmayınca olmuyo..her ikiside olmalı..ben daha öncekiilşkimde çok yıprandım,çok sevdim ve karşılığını almadım..ve aradan zaman geçtikten sona sevdiğini anlamış,sevdiğim insan..ama iş işten geçti..şimdi hayatımda öyle biri varki benim yıllar geçsede arayıpta bulamayacağımve her huyu tama benim hayal ettiğim gibi
zor olanı seviyor insan her defa..
IP
miracle
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı miracle Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasım-2007 Saat 20:38

herşey o kadar güzelki anlatamam..annsiyle tanıştım ve annemle tanıştı..ikimizinde içi çok rahat ve huzurdolu..böyle br mutluluk yaşayacağımı tahmin bile etmezken karşıma çıktı..ama beni zamanında üzen insan beni bırakmıyo,benden bu kadar kolay vazgeçemezsin,biz basit bir duygu yaşamadık diyo,gelir oraya kaçırırım diyo ve inanın bunları yapacak kişikte bi..bubu sevdiğim insan duysa beni direk bırakır.çünkü onun bazı bakış açıları farklı..benim sözlenip ayrıldığımı duyuncada şok oldu ve kendini zor toparladı  

IP
miracle
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı miracle Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasım-2007 Saat 20:41
korkuyorum arkadaşlar..b mutluluğu benim eskiden yaptığım hatalarım yüzünden bozulmasından korkuyorum..işin tuhaf tarafı,koskoca ankarada ikisideaynı semtte oturuyo,ve ben evlenince oraya gidicem..sizden dua bekiorum ,çünkü ben hergün dua ediyorum..geç bulduğum mutluluun bozulmaması içn..olumsuz hiçbirşey yok
IP
Firdevs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 13

Alıntı Firdevs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasım-2007 Saat 12:54

Zaman acımasızdır, bunu sadece yüreği dinlemekle anlamıyorsun, dışarıdaki mevsimle de alakalı değil ama yaşadığımız her saniye sevgi ağacının yapraklarını sonbahar yaprakları gibi dökebilir, yavaş yavaş, farkına bile varmadan. Zamanın sadece dakikaları tüketmediğini, bizi de bir şekilde bir tükenişe doğru götürdüğünü bilerek, kışın dondurucu soğuğuna direnen çam ağaçları gibi yüreğimize sakladığımız sevgiye de sahip çıkmalıyız. Biliyorum tek başına da sevebiliyor insan, sevdiğinin yavaş yavaş uzaklaşan adımlarını görürken de sevebiliyor. Mutluluğu bulmak hayatı huzurlu ve güzel geçirmek için ve bunları elde edebilmek için hiç bir bahanem yoktu, yalnızca kenardan akıp giden hayata bakıyordum ve dur diyemiyordum çünkü hiç bir bahaneyi öne süremiyordum dur desem acaba durur mu ki diye de kendi kendime kabuslar kuruyordum. Hayatın güzel yüzünü tanıyınca değiştim, güneşin sadece gökyüzünü aydınlatmadığını, yağmurun sadece toprağı ıslatmadığını da fark ettim ve artık anladım ki sevgi kendiliğinden olan bir şey. Bunun için çabalamamız gerekmiyor, kendimize hangi oranda sevgi duyuyorsak bu sevgiyi yine çabalamadan karşımızdakine de aynı oranda her zaman göstereceğiz demektir. Her şeyi öğrenmeye çalışan bir çocuk gibiyim, hayatta öğrendiğim şeylerden birisi de insan öyle yaşamalı ki sonrasında pişman olmamalı, sevgiyi zamanında öyle göstermeli ki karşıdakine sonradan şöyle deseydim böyle yapsaydım gibi hiçbir uhde kalmamalı insanın içinde. Hep çocuk olmaktan bahseden birisiyim ben, ya sen hiç ben büyümedim diyen çocuk gördün mü? Büyüdüğümüz için hala çocuk olma hasretimiz var içimizde, çocuk gözüyle görülen yaşamın şefkatli kucağına ihtiyacımız var yaşamın her anında, hala o anı hatırlıyorum, elime aldığım ilk uçan balonun elimden uçup gitmesini ve o andan itibaren hayallerimden uçup gitmesinden korktuğumu ama anlamalıydım ki bu hayatımın bir parçasıydı. Hepimiz birer kocaman insan olduk, bıraktık küçüklüğümüzü geçmişte, şimdi çocuk olmanın zamanı değil, hayallere dalmanın da, şimdi sevmek zamanı. Sevgi yoksa iki insanın bir arada yaşaması çok zordur, tarihe bakarsan çoğunlukla yaşanmamış aşkları görürsün, belki bu yaşadığımız sonbahar dökümü, uzanamadığımız sevgilerin gözyaşları gibi. Ama tarihe inat, yaşayan insanların yaşamak istememesine inat, şimdi yaşamın beni hiç tutmadığı kadar tutabilseydim onun elinden, söyleseydim şarkılarımı, vücudumun titremesiyle hissettirseydim baharın sesini, haykırsaydım gökyüzüne şimdi sevmek zamanı.

IP
<< Önceki Sayfa   3
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Saglik ve Tip