psikoloji forum
   Bülent Budak     Füsun Budak     Messenger Danışma      Telefon Danışma        E-Mail Danışma
                                       Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak             Uzm.Psikolog Füsun Budak        psikoloji       psikoloji       psikoloji     psikoloji         
  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak
 BB Psikolojik Danışmanlık Forumu | UZMAN BÖLÜMÜ | Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak
Mesaj icon Konu: Tv'deki İzdivaç Programları Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
uzman
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 484

Alıntı uzman Cevaplabullet Konu: Tv'deki İzdivaç Programları
    Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2008 Saat 13:27

Takvim Gazetesine yazdım "Tv'deki İzdivaç Programları"

IP
GarbaGe
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 738

Alıntı GarbaGe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2008 Saat 20:10

anlam veremedigim garip olaylardan biri...bir insan ömrünü geçireceği birini nasıl 1-2 saat ya da birkaç gün içinde seçer...düşünsenize hiç tanımadıgınız biri ben seninle evlenmek istiyorum diyor...yıllardır tandıgınız bir insan bile bu teklifi yaptıgında oturup günlerce düşünmez misiniz? evlilikte öncelikle duygusal bağa, sevgi ve saygıya önem verenlerdenim...ama o insanlar maddi açıdan rahat etmek derdindeler bence...ne kadar maaş aldıgını, ne kadar gayrimenkulu oldugunu soruyorlar..paran varsa evlenirim yoksa güle güle...bence evlenmek isteyen için küçük düşürücü bir durum...şans oyunlarından yarışmalardan aradığını bulamayanlar kurtulusu varlıklı bir eşte görüyor olmalılarSmile

IP
ozlem01
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 39

Alıntı ozlem01 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2008 Saat 01:48
BENCE DE ÇOK SAÇMA BİR DURUM ,RESMEN EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ. EN KOMİĞİ DE 1 DK SÜRENİZ VAR TAMAM MI DEVAM MI SANKİ AÇIK ARTTIRMA YAPILIYOR. ÜSTELİK ÖZEL YAŞAMIN TV DE SERGİLENİYOR. KİMSE DUYGUSAL BAĞA BAKMIYOR. KARŞISINDAKİNİN MESLEĞİ İYİYSE, MAAŞ GÜZELSE, TABİ EVİ ARABASI DA VARSA BİRAZ DA TİP, SORUN YOK EVLENİRİM. BUNA DA MANTIK EVLİLİĞİ DİYE İSİM TAKMIŞLAR. BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN DUYGULAR, KARŞILIKLI SEVGİ OLMALI, MANTIK SONRA GELİR. EVLENDİKTEN SONRA ALIŞIRIM, SEVERİM DİYE BİRŞEY YOKTUR. TABİ ŞİMDİ İNSANLAR O KADAR BENCİL Kİ, MADDİ AÇIDAN RAHAT ETMEK İÇİN HERŞEYİ KABULLENENLERİ BİLE VAR. AMA BİLİYORLAR MI Kİ DÜŞÜNMEDEN VERDİĞİMİZ KARARLAR, HAYATIMIZA ALDIĞIMIZ BİR KİŞİ FELAKETİMİZ DE OLABİLİR. EN SAÇMASI DA HENÜZ 23 YAŞINDA BİR GENCİN ÇIKIP ORADA EŞ ARAMASI, ÖNCE KENDİNE BİR DÜZEN KUR, DAHA HAYATI YENİ TANIYORSUN, İLERDE KARŞINA BİR SÜRÜ İNSAN ÇIKACAK... TABİ İNSANLARIN AMACI FARKLI OLUNCA BUNLARIN ÖNEMİ YOK.
IP
gülümm
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 40

Alıntı gülümm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2008 Saat 17:57

izdivaç proğramlarına katılanları önce bu medeni cesaretlerinden dolayı kutlamak isterim. Evet belki saçma ama mantıklı binlerce görücüye insana çıkıp hayat arkadaşını aramak dünyanın dört bir yanından kişilerle tanışıp uyuşabilmek belki bekar olsam cesaret edemem ama eskinin görücü usulüne benziyor sevgiden önce mantık var. Orada ilk tanışmada varsa aralarında uyum kafa denkliği 1-2 ay dışarıda görüşüp öyle evleniyorlar. Çocuklarına baktırmak isteyen yanlız kaldım bir arkadaş arıyorum diyen maddi sıkıntım var resmi destek istiyorum diyen evet saçma değil. Bunlar arz talep meselesi bence cesaret işi ve resmi bir çöpçatan servisi TV ye çıkanları kınamıyorum medyatik olmak gibi art niyet arayanların dışında konu komşu bakan ortada kalmış insanlara bir yuva kuruluyor yada kurulu bir yuvaya gidiyorlar güzel birşey.Gazeteci Yazar Genel Yayın Yönetmeni Gülsen Birdal

IP
duygunaz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 72

Alıntı duygunaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2008 Saat 22:49
belki saçma gözüküyor ama zaten karşı cinsi tanımak yaptığımız bütün evlilik türleri için çok zor bi durum.
IP
uğur_karizma
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 5

Alıntı uğur_karizma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2008 Saat 12:54
merhabalar.Bence bu programların amacı birkaç kişiyi evlendireyim değil. bu programlar insanların daha doğrusu Türk halkının duygusallığından yararlanıp o duyguları sömürerek insanları ülke ve dünya gerçeklerinden uzaklaştırmak. Maalesef benim annem de izliyo onları:(( ve izlenim oranları da oldukça iyi yani. Medyanın bu yönü beni gerçekten sinirlendiriyor. Gerçeklerin gün yüzüne çıkarıldığı programlar ise gecenin geç saatlerine konuyor.. ki zaten Türkiye olarak ne kadar okuduğumuz da ortada.. tam bilmediğimiz şeyler hakkında yorum yapmayı da iyi beceriyoıruz:((( dilerim evlilik programı gibi saçma programlar yerine erken saatlere alınır yararlı programlar, ama ümitsizim de:(
KarizmA...
IP
firstlight
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 178

Alıntı firstlight Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ağustos-2008 Saat 17:46

Ülkemizde medya artık tamamen reyting uğruna yeni şeyler üretiyor...Televole tarzı programlar bitmedikçe ve izlenmeye devam ettikçe sanırım evlilik programları gibi daha duymadığımız bir çok çeşit saçma sapan şeyler de hayatımıza girecek...Bilinçli bir toplum yetiştirmeliyiz.Özellikle anneler çocuklarını bilinçli yetiştirmeli ama bu programlarla nereye kadar....Selenalar pokemonlar sihirli annemler....ve daha birsürü..çoktan çocukları da içine çekmiş durumda medya...bu gidişe bir dur demeke gerekiyor...

Sabır Suskunluk Değil İşitilmeyen Bir feryattır...

www.frmlove.net/ açıldı hepinizi bekliyoruz. En yeni filmler, online dizi ve divx izleme
IP
Misafir
Misafir
Misafir

Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2009 Saat 22:43
izdivaç programlarıda görücü usulunun farklı ve biraz daha medeni bir çeşidi değilmidir.Herkesin düşünce yapısı farklıdır banada oraya çıkan insanlar ne kadar gereksiz ve boş gelselerde demek talepler oldukça fazla ki kanallar bu programlarla dolup taşıyor.Herkesin düşüncesine saygı duyarım ama kendi çevresinde aklına yatmayan birini bulamayıp ta orada bir kaç saatte veya günde evlenme kararı vermek çok anlamsız.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Saglik ve Tip