| Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
uzman
Yönetici
|
![]() Konu: Elele Dergisine yazdımGönderim Zamanı: 30-Ağustos-2008 Saat 11:08 |
|
Elele Dergisi Eylül Saysına yazdım "Erkek Oyuncakları"
"Her Davranışın ardında bir duygu vardır"
Erkek oyuncakları çıldırtıyor!
İphone,Blackberry gibi erkek oyuncakları yaygınlaştığından beri hiçbir ilişki eskisi gibi değil!Kadınlar,bu teknoloji harikası telefonlara eşleri ile aralarına giren kara kedi olarak bakıyor.Erkeklerse işlerini her yerde halledebilmekten memnun.Peki kim haklı?
Bu konudaki en büyük sorun;eşlerin sürekli teknolojik aletler kullanması değil,ilginin başka bir yere odaklanması.Kadınlar için üç kriter vardır;olduğu gibi kabul görmek,ilgi görmek ve beğenilmek.Bunlardan biri yoksa kriz çıkar.
İlişkilerde bu tip sorunlar yaşanıyorsa çözüm şikayetle değil empati kurarak sağlanmalı.Önemli olan birlikte geçirilen sürenin uzunluğu değil,kaliteli olması.Futbol,halı saha maçları ya da telefonlar!Bunun ismi ne olursa olsun,sorun hep aynı.Erkekler anlaşılmadıklarını düşünerek kendilerine bir kaçış yolu arıyorlar.Kadınların yaptığı en büyük hata;tek bir erkeğe odaklanmaları.Bu yüzden de aşırı kıskançlık ve yüklemeler yaşanıyor.Kendi sosyal hayatlarını zenginleştirip,kendileriyle ilgilenmeliler.Hayat görüşlerini yeniden organize ederek işe başlayabilirler...
|
|
|
|
|
GarbaGe
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 30-Ağustos-2008 Saat 22:50 |
|
kadınlar da erkekler kadar teknolojiye ilgi duysa eminim birbirimizin yüzünü göremezdik aynı evin içinde..ama dediginizde haklısınız...kadınların sohbetlerinde genelde her 10 cümleden birinde ya eşleri ya da erkek arkadaşları vardır..kendime bakıyorum da gerçekten hiçbir şey bir erkeğin tatlı bir tebessümünden ya da güzel bir sözünden daha fazla mutlu etmiyor beni de..ama dünyayı erkeklerin varlığından ibaret bir cennet gibi algıladıgımı söyleyemem...çevremde olup biten her şeyi elimden geldigince takip eder ve okurum..begenilmek,ilgi görmek, benim elimde olan şeyler...elimde olmayanlara ulaşabilmek önemlidir benim için.. |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|